Inbraakbeveiliging

Inbraakpreventie is meer dan alleen het plaatsen van goede sloten op je ramen en deuren. Je verkleint de kans op een inbraak ook door het in acht nemen van een paar simpele regels en gewoonten.

Verreweg het grootste deel (80%) van de inbraken wordt gepleegd door gelegenheidsinbrekers. Dit zijn opportunisten die zich niet perse richten op een specifiek, vooraf gekozen doelwit. De gelegenheidsinbreker komt eenvoudig in actie als hij (of zij) ergens een mogelijkheid ziet om snel, makkelijk en ongezien binnen te dringen.

De gelegenheidsinbreker is daarom niet alleen geïnteresseerd in zwak hang en sluitwerk. Meer misschien nog wel kijkt hij uit naar bijvoorbeeld openstaande ramen, niet afgesloten deuren, volle brievenbussen of ‘s avonds onverlichte woningen.
Inbrekers opereren lang niet altijd alleen, vaak zijn ze met meerderen, van wie enkelen dan op de uitkijk staan.

Inbraakbeveiliging verbeteren met hang- en sluitwerk

Een slotenmaker motiveert u met een veiligheidscheck om uw hang- en sluitwerk te verbeteren. Wij adviseren u gratis en doen aanbevelingen om uw beveiligingsniveau omhoog te brengen. Met betrekking tot het hang- en sluitwerk kunt u aan de volgende zaken denken:

Slotenmaker adviseert u om altijd voor hang- en sluitwerk te kiezen dat het Politiekeurmerk Veilig Wonen draagt. Het gaat in dat geval zowel om de montage als het hang- en sluitwerk zelf dat aan deze eisen dient te voldoen. U kunt dit hang- en sluitwerk aan het SKG-logo herkennen.

De schuifpui is vaak een zwakke plek. Verbeter uw inbraakbeveiliging door een speciaal slot op uw schuifpui aan te brengen.