Dumbells kopen

Dumbells, of dumbells, zijn als trainingsmaterialen niet te missen in een trainingsruimte van een sportschool, maar ze zijn ook zeker geschikt voor thuisgebruik.

Met deze fitness gewichten is het mogelijk om veel verschillende soorten oefeningen uit te voeren, specifieke spiergroepen te trainen en met gemak over te stappen naar een hoger niveau.

Het zoeken naar de juiste dumbbell voor jou kan soms veel tijd in beslag nemen. Dumbbells zijn er in allerlei verschillende maten, soorten en gewichten. Daarom is het belangrijk om een goede afweging te maken voor het kopen van dumbbells.

Dumbells kopen bij Gorilla Sports

Dumbbells kopen en een stukje geschiedenis: Een dumbbell is een korte staaf (halter) waar losse gewichten aan kunnen worden bevestigd. Dumbbells, ook wel dumbells genoemd, worden gebruikt bij fitnesstraining, bodybuilding, krachttraining en powerlifting (powerliften).

De term werd voor het eerst gebruikt in de 18e eeuw, waarschijnlijk voor een apparaat voor het oefenen van het luiden van kerkklokken. Dit apparaat maakte geen geluid, en werd daarom dumb bell genoemd (Nederlands stomme klok). Er zijn ook dumbbells met een vast gewicht.

Dit zijn vaak de goedkopere lichte gewichten, bedoeld voor lichte training of dure metalen gewichten, die in een sportschool gebruikt worden. Vaak zijn er een hele reeks dumbbells van verschillend gewicht aanwezig in een sportschool zodat men geen tijd hoeft te verspillen aan het verwisselen van de gewichtschijven. Een lange halter voor het gebruik met twee handen wordt een barbell genoemd. Dumbells kopen doe je natuurlijk bij Gorilla Sports.